Point of care

Wij denken graag met u mee
Als huisarts, medisch specialist en verloskundige wilt u snelle, betrouwbare testresultaten, een breed pakket dienstverlening én goede service. Bij het Medisch Diagnostisch Centrum Amstelland horen we graag uw opmerkingen en denken we heel graag met u mee. Over het onderzoek, de uitslagen, maar ook over het verbeteren van diagnostiek en service.

Wanneer u specifiek met ons de mogelijkheden wilt verkennen voor point of care testing, neemt u dan contact op met Dhr. Dennis Babb, afdelingshoofd. U kunt hem bellen op 020 - 755 7150 (Keuze 1).

CRP in de huisartspraktijk
Om u als huisarts te ondersteunen bij de beslissing of u wel of geen antibiotica moet voorschrijven, bijvoorbeeld bij acute hoest, is er sinds kort CRP in de huisartspraktijk beschikbaar. Met de Point of Care CRP test voor in de huisartpraktijk kunt u binnen enkele minuten zien of er sprake is van een bacteriële infectie of niet en helpt bij de afweging wel of geen antibiotica. 

Het MDC-Amstelland verzorgt voor u o.a.:

  1. De levering en onderhoud van de meter
  2. Controle van de meter (kwaliteitscontrole)
  3. Logistiek
  4. Service
  5. De beveiligde verbinding voor de koppeling naar het HIS
    Uniek in Nederland; de CRP koppeling van het MDC-Amstelland (MDCA) voldoet aan de NHG-standaard Point of care in de 1ste-lijn en aan de normen van de IGZ.

CRP-POCT aanvragen voor in uw praktijk:
Maak gebruik van het online contactformulier en vul uw gegevens in samen met het onderwerp CRP in de huisartspraktijk.

Of stuur een e-mail t.a.v. Dennis Babb met uw gegevens naar:
SupportPeri@mdc-amstelland.nl

(Als aanvrager bij het MDCA kunt u gebruik maken van deze service)

Dan wordt er zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Meer informatie
Bestellen van reagens