Kwaliteit en veiligheid

Wij zorgen voor een betrouwbare dienstverlening.

Voor Medisch Diagnostisch Centrum Amstelland (MDCA) zijn kwaliteit en veiligheid onlosmakelijk verbonden met de gehele bedrijfsvoering. Betrouwbare resultaten en een goede dienstverlening staan hoog bij ons in het vaandel. In de praktijk betekent dit dat we bewust omgaan met ieder onderdeel in ons werkproces. Naast een goede en veilige bloedafname zorgen we ook voor een zorgvuldig transport van bloed naar het laboratorium, de juiste registratie van uw gegevens, de juiste keuze voor materialen en het goed uitvoeren van het laboratoriumonderzoek. Nauwkeurigheid en persoonlijke aandacht voor u als patiënt (of aanvrager) staan bovenaan bij onze medewerkers. Daarnaast zorgt ons kwaliteitssysteem ook voor het zorgvuldig omgaan met privacygevoelige gegevens, en het creëren van een veilige werkomgeving voor onze medewerkers. 

Hoe weet u zeker dat wij ons werk goed doen?

De kwaliteit en veiligheid van onze werkprocessen worden regelmatig gemeten. Dat doen we door zelf kritisch onze interne processen te beoordelen en te controleren aan de hand van eisen die voor de diagnostische laboratoria zijn opgesteld. Daarnaast worden onze kwaliteit en veiligheid ook door de overheid beoordeeld. Wij voldoen hiermee aan de ISO 15189:2012 norm. Elk jaar worden we opnieuw door de Raad van Accreditatie beoordeeld (https://www.rva.nl/).

We horen graag van u wat u van ons vindt.

Een belangrijk onderdeel van ons kwaliteitssysteem zijn de beoordelingen en suggesties van onze klanten. Als u verbeterpunten, opmerkingen of klachten heeft horen we dit graag. U kunt deze aan ons doorgeven via het contactformulier. Ook uw waardering is voor ons van groot belang en horen we uiteraard ook graag!

Bloedafnames voor externe laboratoria.

Sommige bepalingen laten we door een ander laboratorium uitvoeren. Ook in dit geval letten we erop dat de resultaten goed zijn. Wij besteden dit onderzoek alleen uit aan laboratoria die ISO 15189 geaccrediteerd zijn. U kunt bij de uitslagen zien welk onderzoek eventueel door een ander laboratorium is uitgevoerd. We letten erop dat als materiaal verzonden wordt, dit zo wordt gedaan zodat de verzending geen invloed heeft op de resultaten. We zorgen ervoor dat de verzending snel gebeurt en gekoeld of bevroren wanneer dit moet. Het kan echter ook voorkomen dat u ons bezoekt met het verzoek tot bloedafname waarbij de buizen verstuurd dienen te worden naar een ander laboratorium. Indien het laboratorium niet voldoet aan onze kwaliteitsnormen, kunnen onze medewerkers u helaas niet helpen, omdat we niet garant kunnen staan voor goede resultaten. Graag uw begrip hiervoor. Indien u vragen heeft kunt altijd contact met ons opnemen via het telefoonnummer 020 755 7150.