Nieuws

20-12-2016

Op vrijdag 23 December en vrijdag 30 December zijn de servicepunten Hofland MC en GC Aalsmeer oost in de middag gesloten. Marne 160 Amstelveen en GC Waterlinie Uithoorn sluiten deze dagen on 15.00 uur ipv 16.00 uur.

Lees meer >

11-05-2016

Belangrijk nieuws voor aanvragers betreffende anti - CCP bepaling

Lees meer >

02-05-2016

Lees ons jaarbericht 2015 hier!

Lees meer >

27-04-2016

De eersten triagisten van de huisartsenpost Amstelland hebben succesvol de geaccrediteerde opleiding Venapunctie afgerond en zijn bevoegd en bekwaam gesteld om deze voorbehouden handeling uit te voeren. Uit handen onze docent Anita Kloek hebben ze hebben hun certificaat mogen ontvangen van het MDCA.

Lees meer >

04-04-2016

Het is ons voornemen om het MDCA onder twee nieuwe aandeelhouders te brengen, te weten MC IJsselmeerziekenhuizen Holding B.V. en Slotervaartziekenhuis B.V. Het MDCA is verheugd om deze ontwikkeling met u te kunnen delen. De transactie leidt niet tot wijzigingen in de vertrouwde dienstverlening voor de cliënten, zorgverleners en patiënten van het MDCA. Zo blijven het aantal servicepunten/prikposten, het medisch diagnostisch pakket, de bereikbaarheid en toegankelijkheid hetzelfde. Mocht u vragen hebben over bovenstaande berichtgeving, dan kunt u contact op nemen met de afdeling Communicatie, via het emailadres: communicatie@mdca.nl Met vriendelijke groet, Toine van Bijsterveldt Algemeen Directeur a.i.

Lees meer >

29-02-2016

Wijzigingen MDCA servicepunten/prikposten Badhoevedorp

Lees meer >

20-01-2016

In samenwerking met de cardiologen van Ziekenhuis Amstelland, de Huisartsen Coöperatie Amstelland (HCA) en KSYOS TeleMedisch Centrum, breidt het MDCA haar medisch diagnostische diensten voor zorgverleners en patiënten uit. Naast de functieonderzoeken Ambulante (Holter) ECG, Rust-ECG, 24-uurs Bloeddrukmeting, Spirometrie en Fundusfotografie, kan de huisarts u nu ook doorverwijzen voor het functieonderzoek: Inspannings-ECG (IECG)

Lees meer >

18-01-2016

Het laboratorium van MDC-Amstelland is overgegaan op de vigerende richtlijn “Aanbevolen werkwijze en terminologie bij de microscopische beoordeling van het bloedbeeld” van de NVKC/VHL. Dit heeft gevolgen voor de rapportage van de uitslagen van de bloedcel differentiatie. Lees daarom snel verder.

Lees meer >

11-01-2016

De verbinding die het MDCA mogelijk maakt tussen de eerste- en de tweedelijns gezondheidszorg, zorgt voor een snelle informatie-uitwisseling en onnodige dubbel diagnostiek. Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van ontschotting die door de overheid sterk gestimuleerd wordt. Op deze manier is er snel zicht op de gezondheid van de patiënt en kan er verantwoord worden gehandeld.

Lees meer >

10-12-2015

Rondom de feestdagen gaan een aantal tijdelijke wijzigingen van kracht die betrekking hebben tot het bewaken van de kwaliteit van onze medisch diagnostische diensten. Dit heeft directe gevolgen voor de Medisch microbiologisch en onze openingstijden.

Lees meer >